espa

espa

  /  Υγιεινές Συνταγές   /  Συνταγές για Γλυκά Snacks   /  Κέικ Μπανάνας με Αμυγδαλοβούτυρο
sweet

Κέικ Μπανάνας με Αμυγδαλοβούτυρο

To κέικ μπανάνας ή “μπανανόψωμο” ή “banana bread” είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, τόσο λόγω της υπέροχης γεύσης του (η οποία ποικίλει ανάλογα με τα υπόλοιπα προστιθέμενα υλικά), όσο και λόγω της εύκολης και γρήγορης παρασκευής του! Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, εκτός από πλούσιο σε κάλιο και φυτικές ίνες, είναι μοναδικό και ως “γλυκαντικό”, σε κέικ, μπισκότα και άλλες παρασκευές. Σε αυτή τη συνταγή, επιλέξαμε να προσθέσουμε αμυγδαλοβούτυρο και σταγόνες κουβερτούρας, δημιουργώντας έναν απίθανο συνδυασμό γεύσης και θρέψης που θα λατρέψετε!

Το αμυγδαλοβούτυρο είναι πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας τα κύτταρά μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Σε αυτή τη συνταγή, «εκμεταλλευόμαστε» την υπέροχη γλυκύτητα και υφή της μπανάνας, και φτιάχνουμε ένα υγιεινό κέικ, απαλλαγμένο από περιττά σάκχαρα και κορεσμένα λίπη και εμπλουτισμένο με τα πολλαπλά οφέλη του αμυγδαλοβούτυρου!

Φτιάξτε το και καταναλώστε το με λίγο extra αμυγδαλοβούτυρο και ινδοκάρυδο ως πρωινό γεύμα, ή ως συνοδευτικό του απογευματινού σας καφέ!

Κέικ Μπανάνας με Αμυγδαλοβούτυρο

Προετοιμασία: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 Λεπτά
Άτομα: 10-12
coffee

Συστατικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 50 γρ. μέλι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φαρίνα ολικής αλέσεως + 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κάψουλα βανίλιας (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. "σταγόνες" κουβερτούρας
  • 4-5 κ.σ. γάλα της επιλογής σας

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ, λιώνουμε τις μπανάνες, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
2. Προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα 2 αυγά, τη βανίλια και το γάλα, και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Σε ένα άλλο μπωλ, προσθέτουμε τη φαρίνα, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
4. Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα ελαφρά με μία μαρίζ και τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά.
Εκτύπωση
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+