espa

  /    /  Διατροφή για Απώλεια Βάρους

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Image with a line of squared green dots for the underlining of titles

Η απώλεια βάρους αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αιτίες επίσκεψης σε έναν Διαιτολόγο, αν όχι τη δημοφιλέστερη. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερα άτομα στη χώρα μας, δεδομένου ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά μπορεί να οδηγήσει σε κακές διατροφικές συνήθειες. Ταυτόχρονα, οι περισσότερες σύγχρονες μορφές εργασίας δεν εμπεριέχουν κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την «κακή» ή μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση του σωματικού λίπους και κατ’ επέκταση του βάρους μας. 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΣΟΥ

Εάν σε απασχολεί το σωματικό σου βάρος και επιθυμείς να το μειώσεις χωρίς να ταλαιπωρηθείς σωματικά και ψυχικά, μπορείς άμεσα να απευθυνθείς σε εμάς. 

Εμείς θα σε καθοδηγήσουμε και μαζί θα πετύχουμε τους στόχους σου. Στο κέντρο διατροφής nutrIDeal παρέχουμε εξατομικευμένα προγράμματα για την απώλεια βάρους που δημιουργούνται αποκλειστικά για σένα. Βασιζόμαστε στο δικό σου ιατρικό και διαιτολογικό ιστορικό, στις δικές σου ανάγκες και συνήθειες και είναι όλα προσαρμοσμένα στο δικό σου τρόπο ζωής. 

Βασικά Βήματα για την απώλεια βάρους

  1. Αρχικά, γίνεται λήψη του αναλυτικού σου ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού.
  2. Ακολουθείται από εκτενή προσωπική συνέντευξη που αφορά στις συνήθειες, την ψυχολογία και το συνολικό τρόπο ζωής σου.
  3. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται εξειδικευμένες μετρήσεις που διεξάγονται στο χώρο μας και είναι απαραίτητες για το σχεδιασμό του εκάστοτε προγράμματος διατροφής.
  4. Τέλος, σχεδιάζουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τα παραπάνω βήματα, επεξεργάζονται και λαμβάνονται υπόψη στο σύνολό τους.
  5. Διατροφικές παρεμβάσεις βάσει των στόχων σου. Κάθε φορά μπορεί να μεταβάλλονται και να προσαρμόζονται ανάλογα με την πρόοδό σου και τους νέους στόχους που θα θέτουμε μαζί έπειτα από κάθε συνεδρία μας. Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθείται και να λύσεις όλες σου τις απορίες.

Κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι μοναδικό και είναι κατάλληλο και ασφαλές να ακολουθηθεί μόνο από το άτομο για το οποίο σχεδιάστηκε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί! Πολύ συχνά άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν βάρος ακολουθούν δίαιτες που έχουν σχεδιαστεί για άλλα άτομα ή είναι προσβάσιμες μέσω διαδικτύου. Έτσι, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους. Δεδομένου, λοιπόν, ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, στο NutrIDeal φροντίζουμε για εσένα. Φροντίζουμε το εκάστοτε πρόγραμμα διατροφής να ανταποκρίνεται στις ατομικές σου διατροφικές ανάγκες. Αλλά και στο καθημερινό σου πρόγραμμα, τις δραστηριότητες, τις προσωπικές προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία σου.

Paper with InBody test results

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ

Είτε πρόκειται για μερικά επιπλέον κιλά, είτε για απώλεια σημαντικού ποσοστού του σωματικού σας βάρους, το να απευθυνθείτε σε έναν Διαιτολόγο-Διατροφολόγο ώστε να πετύχετε το στόχο σας είναι σίγουρα αναγκαίο. Πολύ συχνά ακούμε ή διαβάζουμε για δίαιτες «express», δίαιτες των «διασήμων», ανορθόδοξες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα. Έτσι, λόγω του καταιγισμού πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο σχετικά με το «πολυπόθητο» αδυνάτισμα,  πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε τέτοιου είδους δίαιτες, θεωρώντας πως θα αλλάξουν το σώμα τους γρήγορα και με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, τέτοιου είδους μη επιστημονικά τεκμηριωμένες τακτικές, όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικές, αλλά μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του ατόμου που τις εφαρμόζει. Ιδιαίτερα όταν ακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ακόμη και αν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ως προς την απώλεια βάρους, σύντομα αυτό επανακτάται, καθώς το άτομο δεν έχει ουσιαστικά καταφέρει να αλλάξει τρόπο ζωής. Και βέβαια, με τον όρο «τρόπος ζωής» δεν εννοούμε μόνο τη διατροφική συμπεριφορά, αλλά ένα σύνολο καθοριστικών παραγόντων που συνυπάρχουν και συμμετέχουν συνδυαστικά στο πολύπλοκο θέμα του σωματικού βάρους. Τέτοιοι παράγοντες είναι: η σχέση του ατόμου με τον ίδιο του τον εαυτό και την εικόνα του σώματός του, η σχέση του με την τροφή και η συνολική του ψυχολογία. Καθώς και οι καθημερινές του συνήθειες που αφορούν στη σωματική δραστηριότητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και δεδομένου ότι το υπερβάλλον σωματικό βάρος συχνά συνοδεύεται και από διάφορες διαταραχές στην υγεία, οποιαδήποτε προσπάθεια για μείωσή του θα πρέπει να επιτευχθεί σταδιακά. Αυτό με επιστημονική προσέγγιση και με τρόπο εξατομικευμένο, καθώς η ιδιοσυγκρασία, οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής κάθε ατόμου διαφέρουν. Τελικός σκοπός δεν είναι μόνο η απώλεια του επιθυμητού σωματικού βάρους, όπως πολύ συχνά πιστεύεται. Είναι κυρίως η βελτίωση των διαφόρων δεικτών υγείας, η ανάκτηση της καλής ψυχολογίας και ευεξίας του ατόμου. Και τελικά η διατήρηση των αλλαγών αυτών εφ’ όρου ζωής.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, στηρίζοντάς σε και βοηθώντας σε να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο. Ταυτόχρονα να διατηρήσεις τα αποτελέσματα που θα πετύχεις σχετικά με το βάρος και την υγεία σου, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.  Ας μην ξεχνάμε ότι η αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς είναι κάτι πέρα από αυστηρά προγράμματα αδυνατίσματος, συμβουλές και αριθμούς! Πρόκειται για στάση ζωής που με σωστή καθοδήγηση και σταθερά βήματα μπορεί να διαμορφωθεί, βοηθώντας μας να παραμένουμε υγιείς, να φροντίζουμε και να αγαπάμε το σώμα μας.

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+