espa
  /  Υγιεινές Συνταγές   /  Συνταγές για Γλυκά Snacks   /  Μπισκότα με Χαρουπάλευρο σε 30′
πισκότα με χαρουπάλευρο

Μπισκότα με Χαρουπάλευρο σε 30′

Εάν αγαπάς τα super σοκολατένια μαλακά μπισκότα αλλά «φοβάσαι» ότι δεν μπορείς να τα καταναλώνεις συχνά στην κλασική εκδοχή τους, σου έχω τη λύση! Υπέροχα σοκολατένια μπισκότα με χαρουπάλευρο, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και βούτυρο. Μπορείς να τα ετοιμάσεις πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά! Η πιο healthy εκδοχή των soft cookies που σίγουρα θα σε κάνει να αγαπήσεις το χαρούπι!

Μπισκότα με χαρουπάλευρο: τα οφέλη του συστατικού αυτού

Το χαρουπάλευρο προέρχεται από τον καρπό της χαρουπιάς (επιστημονική ονομασία: Κερατέα ή έλλοβος-Ceratonia siliqua), ο οποίος έχει τη μορφή πεπλατυσμένου λοβού και είναι σακχαρώδης.
Για την παρασκευή χαρουπάλευρου (ή χαρουπόσκονης) ο καρπός αλέθεται είτε ολόκληρος, μαζί με τα σπέρματα, είτε χωρίς αυτά (χρησιμοποιείται, δηλαδή, μόνο ο φλοιός). Το χαρουπάλευρο είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ έχει αντιοξειδωτικές, αντιδιαβητικές, υπολιπιδαιμικές, αντιικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες.

 

Τα μπισκότα με χαρουπάλευρο είναι η ιδανική συνταγή για να «γνωρίσεις» το χαρούπι και να το εντάξεις στη διατροφή σου! Είναι ένα σνακ που εμείς οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι προτείνουμε στα άτομα που αγαπούν τα γλυκά αλλά θέλουν να προσέχουν. Εύκολα, νόστιμα και θρεπτικά, μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ, θρυμματισμένα σε γιαούρτι ή γάλα και με πολλούς ακόμη τρόπους!

Προετοιμασία: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 Λεπτά
Άτομα: 16 Άτομα
πισκότα με χαρουπάλευρο

Συστατικά

  • 120 γρ. φαρίνα ολικής αλέσεως
  • 100 γρ. χαρουπάλευρο κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1-1,5 κ.γ. κανέλα
  • 120 ml ελαιόλαδο (ή 60 ελαιόλαδο & 60 ηλιέλαιο)
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • 50 γρ. Μέλι
  • 100 γρ. σοκολατα υγείας κομμένη σε κομμάτια270 γρ. φαρίνα ολικής αλέσεως (ή απλό αλεύρι ολικής αλέσεως)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φαρίνα, το κοσκινισμένο χαρουπάλευρο και το baking powder.
2. Σε ένα 2ο μπωλ, ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην της σοκολάτας).
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα άλευρα στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ αρχικά και έπειτα με το χέρι.
4. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας (που έχουμε κόψει με μαχαίρι), κρατώντας μερικά κομμάτια για να τα προσθέσουμε στο τέλος.
5. Πλάθουμε σε μπαλίτσες (βγαίνουν 16-18, ανάλογα με το μέγεθος) και τοποθετούμε σε ταψάκι αραιά. Πιέζουμε 1-2 κομματάκια σοκολάτας σε κάθε μπισκότο.
6. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εκτύπωση
Απολαμβάνουμε αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα με χαρουπάλευρο είναι έτοιμα, απολάυστε!

Post a Comment

ΜΕΓΕΘΟΣ Α- Α+