Διατροφή για Εγκύους - Διατροφή Θηλάζουσας

Τι περιλαμβάνει;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑΣ

home-img2

Η περίοδος της εγκυμοσύνης χαρακτηρίζεται από υπεράριθμες και ραγδαίες αλλαγές στον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας. Το σώμα της προετοιμάζεται να «φιλοξενήσει» και να θρέψει μια νέα ζωή, η οποία εξαρτάται απόλυτα από την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού της και την παροχή θρεπτικών συστατικών από εκείνη προς το έμβρυο. Η σωστή και επαρκής διατροφή της μητέρας είναι μείζονος σημασίας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή έκβαση της κύησης αλλά και του επικείμενου τοκετού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κύησης υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν ορισμένες – συνήθως παροδικές –  παθολογικές καταστάσεις (π.χ. Διαβήτης κύησης, Υπέρταση κύησης κ.α.), οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης και επιτακτικής διατροφικής αντιμετώπισης, προκειμένου να μην επηρεάσουν δυσμενώς την υγεία της μητέρας και του εμβρύου.

μαμά με το μωρό της αγκαλιά

Έπειτα, κατά την περίοδο της λοχείας και του θηλασμού, η νέα μητέρα χρειάζεται επίσης προσεκτική και επαρκή διατροφή ώστε ο οργανισμός της να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει ομαλά τη διαδικασία του θηλασμού, η οποία είναι αρκετά απαιτητική, δεδομένης και της πρόσθετης κόπωσης που οφείλεται στη φροντίδα του νεογέννητου.

Στο κέντρο μας, αναλαμβάνουμε την πλήρη διατροφική παρακολούθηση και υποστήριξη της μέλλουσας και θηλάζουσας μητέρας, με εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής που στοχεύουν τόσο σε μια υγιή πρόσληψη σωματικού βάρους, όσο και στην επάρκεια ενέργειας και θρεπτικών συστατικών. Ακόμη και στην περίπτωση που μια κύηση ή λοχεία δεν συνοδεύεται από παθολογικά ευρήματα που απαιτούν εξειδικευμένη διατροφική ή/και φαρμακευτική αντιμετώπιση, κάθε μητέρα μπορεί να απευθύνεται σε εμάς, ώστε να εξασφαλίσει επάρκεια θρεπτικών συστατικών για την ίδια και το έμβρυο ή το νεογέννητο, εφόσον πρόκειται για θηλάζουσα. Ας μην ξεχνάμε, ότι η προσεκτική και σωστή διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του κύκλου της ζωής, αφού έχει ως «αποδέκτη» όχι μόνο τη μητέρα, αλλά και μια αναπτυσσόμενη νέα ζωή!