Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Τι περιλαμβάνει;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Image with a line of squared green dots for the underlining of titles

Η απώλεια βάρους αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αιτίες επίσκεψης σε έναν Διαιτολόγο, αν όχι τη δημοφιλέστερη. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερα άτομα στη χώρα μας, δεδομένου ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά μπορεί να οδηγήσει σε κακές διατροφικές συνήθειες. Ταυτόχρονα, οι περισσότερες σύγχρονες μορφές εργασίας δεν εμπεριέχουν κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την «κακή» ή μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί σταδιακά να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση του σωματικού λίπους και κατ’ επέκταση του βάρους μας.

Πως Μπορούμε να σε Βοηθήσουμε στην Απώλεια Βάρους Σου

Εάν σε απασχολεί το σωματικό σου βάρος και επιθυμείς να το μειώσεις χωρίς να ταλαιπωρηθείς σωματικά και ψυχικά, μπορείς άμεσα να απευθυνθείς σε εμάς. Μαζί θα βρούμε την κατάλληλη διατροφή για απώλεια βάρους, προσαρμοσμένη στις δικές σου ανάγκες.

Θεωρείς πως οι διατροφικές σου συνήθειες σε εμποδίζουν από το να έχεις ένα υγιές σωματικό βάρος; Το βάρος σου παρουσιάζει συχνά ακραίες αυξομειώσεις; Μια συνάντηση μαζί μας μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά, ώστε να αλλάξεις αυτή την κατάσταση με τρόπο θετικό και άμεσο!

 

Ακόμη, αν έχεις παρατηρήσει ότι δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τη σχέση σου με το φαγητό, τότε σίγουρα μπορούμε να σε βοηθήσουμε!

Paper with InBody test results
διατροφή για απώλεια βάρους
  • Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να τρώει χωρίς πραγματικά να πεινάει και μη συνειδητά; Μήπως έτσι οδηγείσαι στην κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φαγητού ή/και τροφίμων μη θρεπτικών που επηρεάζουν το βάρος και την υγεία σου;
  • Σου έχει τύχει αρκετές φορές να ξεκινήσεις μια «δίαιτα» από μόνος σου και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα να την εγκαταλείψεις; Και να «επιστρέψεις» στην υπερκατανάλωση τροφής χωρίς να συνειδητοποιείς το λόγο, αυξάνοντας το βάρος σου ακόμη περισσότερο;
  • Μήπως νιώθεις ότι το υπερβάλλον σωματικό βάρος έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική σου υγεία;
  • Θέλεις να βρεις την κατάλληλη διατροφή για απώλεια βάρους αλλά δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να ξεκινήσεις ή/και φοβάσαι ότι θα αποτύχεις;

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμη θέματα που σε απασχολούν σχετικά με το βάρος και την υγεία σου, μπορούμε να συζητήσουμε μαζί. Εμείς θα σε βοηθήσουμε όχι μόνο να τα επιλύσεις αλλά και να πετύχεις το στόχο που εσύ έχεις θέσει για το βάρος και τη βελτίωση της υγείας σου!

Βασικά Βήματα για την απώλεια βάρους

  1. Αρχικά, γίνεται λήψη του αναλυτικού σου ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού.
  2. Ακολουθεί μια εκτενής προσωπική συνέντευξη που αφορά τις συνήθειες, την ψυχολογία και το συνολικό τρόπο ζωής σου.
  3. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται εξειδικευμένες μετρήσεις που διεξάγονται στο χώρο μας και είναι απαραίτητες για το σχεδιασμό του εκάστοτε προγράμματος διατροφής.
  4. Σχεδιάζουμε το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, για εσένα. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τα παραπάνω βήματα, επεξεργάζονται και λαμβάνονται υπόψη στο σύνολό τους.
  5. Γίνονται διατροφικές παρεμβάσεις βάσει των στόχων σου. Κάθε φορά μπορεί να μεταβάλλονται και να προσαρμόζονται ανάλογα με την πρόοδό σου και τους νέους στόχους που θα θέτουμε μαζί έπειτα από κάθε συνεδρία μας. Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθείται και να λύσεις όλες σου τις απορίες.

Περιττά κιλά σημαίνει πάντα παχυσαρκία;

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει ή/και ακούσει πολλές πληροφορίες σχετικά με το υπερβάλλον σωματικό βάρος. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόβλημα το οποίο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική. Είναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες; Πότε το υπερβάλλον σωματικό λίπος παύει να είναι ένα απλό θέμα «αισθητικής» και γίνεται απειλητικό για την υγεία; Τελικά είναι όλοι οι υπέρβαροι άνθρωποι μη υγιείς; Αρχικά να τονίσουμε ότι ένας άνθρωπος που έχει μερικά επιπλέον κιλά (ακόμη και αν αυτά είναι λίπος), δεν χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως παχύσαρκος. Και σίγουρα δεν σημαίνει πως η κατάσταση της υγείας του είναι κακή. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις διαβαθμίσεις που αφορούν στο σωματικό βάρος και με ποιον τρόπο μπορούμε να εντοπίσουμε εάν ένα άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

διατροφή για απώλεια βάρους

Διαβαθμίσεις Σωματικού Βάρους: Είμαι Υπέρβαρος, Παχύσαρκος ή τίποτα από τα δύο;

 

Συνήθως, ως εργαλείο διάγνωσης και προσδιορισμού της παχυσαρκίας, αλλά και γενικότερα αξιολόγησης του σωματικού βάρους χρησιμοποιείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ ή BMI, δηλαδή «Body Mass Index» στα Αγγλικά). Ο συγκεκριμένος δείκτης δεν είναι κάτι άλλο από το πηλίκο του σωματικού μας βάρους διά το ύψος μας, υψωμένο στο τετράγωνο. Η τιμή που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να διαπιστώσουμε εάν το εξεταζόμενο άτομο είναι ελλιποβαρές, εάν έχει φυσιολογικό βάρος, εάν είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Επίσης μας βοηθάει να προσδιορίσουμε και το βαθμό της παχυσαρκίας στον οποίο αντιστοιχεί το βάρος του.

 

Πιο συγκεκριμένα, τιμές ΔΜΣ που κυμαίνονται μεταξύ 25 και 29,9 υποδηλώνουν ότι το άτομο είναι υπέρβαρο, τιμές 30 έως 34,9 υποδηλώνουν παχυσαρκία Α’ βαθμού, τιμές μεταξύ 35 και 39,9 παχυσαρκία Β’ βαθμού, ενώ τιμές που ξεπερνούν το 40 υποδηλώνουν παχυσαρκία Γ’ βαθμού (νοσογόνος παχυσαρκία). Τιμές μεταξύ 18,5 και 24,9 αντιστοιχούν σε φυσιολογικά σωματικά βάρη, ενώ τιμές μικρότερες από 18,5 αντιστοιχούν σε ελλιποβαρή άτομα. Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις υποομάδες των τιμών του ΔΜΣ και τι ακριβώς περιγράφει για το βάρος μας η καθεμία από αυτές.

δείκτης μάζας σώματος
διατροφή για απώλεια βάρους

Εργαλεία Αξιολόγησης Σωματικού Βάρους

 

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΔΜΣ δεν είναι το μοναδικό εργαλείο αξιολόγησης του σωματικού βάρους. Ο εν λόγω δείκτης δεν εμπεριέχει καθόλου την έννοια της σύστασης του σώματος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ακόμη και αν κάποιος έχει ΔΜΣ μεγαλύτερο από 25 ή 30, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι όντως είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος αντίστοιχα. Αυτό συμβαίνει διότι η αυξημένη τιμή του δείκτη μπορεί να οφείλεται σε ιδιαίτερα αναπτυγμένη μυϊκή μάζα και όχι στην ύπαρξη υπερβάλλοντος σωματικού λίπους.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συναντήσουμε αρκετά συχνά σε αθλητές. Ακόμη,μπορεί να παρατηρηθεί και σε άτομα που ασκούνται συστηματικά. ή/και έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένη μυϊκή μάζα λόγω γενετικών παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση σύστασης σώματος μπορεί να μας δείξει με ακρίβεια την αναλογία όλων των «συστατικών» του σώματος, ώστε να επιβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα του ΔΜΣ. Η συγκεκριμένη μέθοδος μας βοηθάει και στη δημιουργία της κατάλληλης διατροφής για αθλητές.

 

Παρά το ότι το υπερβάλλον σωματικό λίπος συνδέεται με πολλές παθολογικές καταστάσεις που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην εποχή μας (π.χ. Σακχαρώδης Διαβήτης, υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, μεταβολικό σύνδρομο κ.α.), ένα ελαφρώς αυξημένο σωματικό βάρος δεν συνοδεύεται πάντα από προβλήματα υγείας.

Σε αυτή την περίπτωση, γιατί να ακολουθήσω κάποια διατροφή για απώλεια βάρους;

Επειδή είναι πιθανό η αυξητική τάση να συνεχίζεται για μήνες ή και χρόνια, επηρεάζοντας σταδιακά την υγεία μας! Διατηρώντας ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος και υιοθετώντας σωστές διατροφικές συνήθειες, οι πιθανότητες για εμφάνιση διαταραχών στην υγεία μας με το πέρασμα των ετών μειώνονται σημαντικά. Επιπλέον, ακόμη και αν υπάρχει προδιάθεση για κάποια σχετιζόμενη με τη διατροφή ασθένεια, η διατήρηση του σωματικού λίπους σε φυσιολογικά επίπεδα, η διατροφική εκπαίδευση και η σωματική άσκηση δρουν προληπτικά. Έτσι, μπορεί να «ομαλοποιηθεί» η εξέλιξη της ασθένειας, ακόμη και να αποτραπεί η εμφάνισή της.

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύσταση του σώματός σου, το δικό σου φυσιολογικό σωματικό βάρος και πώς μπορείς να το πετύχεις αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες και βελτιώνοντας τη σχέση σου με την τροφή, μπορείς άμεσα να απευθυνθείς σε εμάς! Μαζί θα βρούμε τη δική σου βέλτιστη διατροφή για απώλεια βάρους καθώς και τη συντήρηση αυτού!

Η παχυσαρκία στην Ελλάδα

 

Δυστυχώς, στη χώρα μας εντοπίζονται αρκετά υψηλά ποσοστά υπέρβαρου και παχυσαρκίας, ακόμη και στα παιδιά μικρής ηλικίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 41,1% των ανδρών και το 29,9% των γυναικών στην Ελλάδα έχουν ΔΜΣ μεταξύ 25 και 30. Ενώ ΔΜΣ μεγαλύτερο του 30 έχει περίπου το 26% των ανδρών και το 18,2% των γυναικών. Με πιο απλά λόγια, τα 2/3 των ανδρών και οι μισές γυναίκες στη χώρα μας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Όσον αφορά στα παιδιά, το 25,8-30,5% υπολογίζεται ότι είναι υπέρβαρα και το 8,8-14,8% παχύσαρκα. Συνεπώς, μόλις τα μισά περίπου παιδιά της χώρας μας έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος. Με βάση αυτά τα δεδομένα γίνεται κατανοητό πως πολλοί Έλληνες έχουν ανάγκη από μια διατροφή απώλειας βάρους. Στο δίπλα γράφημα φαίνονται και συγκριτικά τα αντίστοιχα ποσοστά υπέρβαρου και παχυσαρκίας στη χώρα μας:

Μύθοι σχετικά με τους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους και τα προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους

 

Πολλά άτομα – ίσως τα περισσότερα – έχουν συνδέσει το επάγγελμα του Διαιτολόγου με την εφαρμογή αυστηρών και στερητικών διατροφών. Μάλιστα, η στέρηση και η «πείνα» θεωρείται από πολλούς αυτονόητη και απαραίτητη, προκειμένου να επιτευχθεί η «πολυπόθητη» απώλεια βάρους!

 

Αν κι εσύ πιστεύεις κάτι τέτοιο και διστάζεις ή φοβάσαι να απευθυνθείς σε έναν Διαιτολόγο-Διατροφολόγο λόγω αυτής της πεποίθησης, είμαι εδώ για να σε διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Στο nutrIDeal «διδάσκουμε» τη σωστή διατροφή και την ισορροπία μέσω διατροφικών προγραμμάτων που κάθε άλλο παρά στερητικά μπορούν να χαρακτηριστούν! Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται σταδιακά, με εξατομικευμένη διατροφή για απώλεια βάρους, τρώγοντας νόστιμα γεύματα που σε γεμίζουν ενέργεια!

Ένας ακόμη σχετικός μύθος παρουσιάζει το Διαιτολόγο ως «κριτή» και μάλιστα αυστηρό, που με την πρώτη ευκαιρία αποκαρδιώνει το διαιτώμενο. Έτσι, πολλοί θεωρούν ότι θα σχολιαστούν αρνητικά αν δεν χάσουν βάρος ή αν δεν ακολουθήσουν αυστηρά το προτεινόμενο πρόγραμμα διατροφής!

 

Αν, λοιπόν, φοβάσαι την κριτική ή τα «περίφημα» αρνητικά σχόλια του Διαιτολόγου, να είσαι βέβαιος πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί! Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος είναι σύμμαχός σου, φίλος σου. Σε καμία περίπτωση δεν θα σε φέρει σε δύσκολη θέση με αρνητικά σχόλια και συμπεριφορές! Είμαστε εδώ για να σε ενθαρρύνουμε και να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, να βελτιώσεις την υγεία σου και την ψυχολογία σου. Και φυσικά, να αγαπήσεις το σώμα σου! Δεν θα κριθείς, δεν θα σχολιαστείς ποτέ αρνητικά και δεν θα νιώσεις ούτε στιγμή ότι θα πρέπει να απολογηθείς για κάτι!

ποσοστά παχυσαρκίας ελλάδα

Το 3 Πιο Συχνά Λάθη στη Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Το Πιο Συχνά Λάθη στη Διατροφή για Απώλεια Βάρους

«Δανεικά» προγράμματα διατροφής: Κάθε πρόγραμμα διατροφής απώλειας βάρους είναι μοναδικό και είναι κατάλληλο και ασφαλές να ακολουθηθεί μόνο από το άτομο για το οποίο σχεδιάστηκε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί! Πολύ συχνά άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν βάρος ακολουθούν δίαιτες που έχουν σχεδιαστεί για άλλα άτομα ή είναι προσβάσιμες μέσω διαδικτύου. Έτσι, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

 

Δεδομένου, λοιπόν, ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, στο NutrIDeal φροντίζουμε να εξατομικεύσουμε πλήρως κάθε πρόγραμμα διατροφής! Έτσι, δημιουργούμε ένα πλάνο που είναι ιδανικό μόνο για σένα!. Φροντίζουμε το εκάστοτε πρόγραμμα διατροφής να ανταποκρίνεται στις ατομικές σου διατροφικές ανάγκες. Αλλά και στο καθημερινό σου πρόγραμμα, τις δραστηριότητες, τις προσωπικές προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία σου.

Δίαιτες «Fad»: Πολύ συχνά ακούμε ή διαβάζουμε για δίαιτες «express», δίαιτες των «διασήμων», ανορθόδοξες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα. Έτσι, λόγω του καταιγισμού πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο σχετικά με το «πολυπόθητο» αδυνάτισμα,  πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε τέτοιου είδους δίαιτες.Με αυτό τον τρόπο θεωρούν πως θα αλλάξουν το σώμα τους γρήγορα και με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, τέτοιου είδους μη επιστημονικά τεκμηριωμένες τακτικές, όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικές, αλλά μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του ατόμου που τις εφαρμόζει. Ιδιαίτερα όταν ακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Επιπλέον, ακόμη και αν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ως προς την απώλεια βάρους, σύντομα αυτό επανακτάται, καθώς το άτομο δεν έχει ουσιαστικά καταφέρει να αλλάξει τρόπο ζωής. Και βέβαια, με τον όρο «τρόπος ζωής» δεν εννοούμε μόνο τη διατροφική συμπεριφορά, αλλά ένα σύνολο καθοριστικών παραγόντων που συνυπάρχουν και συμμετέχουν συνδυαστικά στο πολύπλοκο θέμα του σωματικού βάρους. Τέτοιοι παράγοντες είναι: η σχέση του ατόμου με τον ίδιο του τον εαυτό και την εικόνα του σώματός του, η σχέση του με την τροφή και η συνολική του ψυχολογία. Καθώς επίσης και οι καθημερινές του συνήθειες που αφορούν στη σωματική δραστηριότητα.

Παράλειψη ολόκληρων γευμάτων ή/και εξαντλητική νηστεία: Πέρα από τις ανορθόδοξες «διάσημες» δίαιτες που εμφανίζονται κατά καιρούς, αρκετά συχνά παρατηρείται και το φαινόμενο της «αυτοτιμωρίας»! Άνθρωποι που επιθυμούν να χάσουν βάρος παραλείπουν βασικά γεύματα της ημέρας ή τρώνε ελάχιστα, ελπίζοντας να επιταχύνουν τη διαδικασία. Κάτι τέτοιο λειτουργεί καταστροφικά στον οργανισμό! Η παρατεταμένη έλλειψη της απαιτούμενης ενέργειας αποτελεί σοβαρό στρες για τον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Επομένως, η τακτική «σταματάω να τρώω για να αδυνατίσω» κάθε άλλο παρά αποτελεσματική είναι! Μακροπρόθεσμα, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά ο μεταβολισμός αλλά και να δημιουργηθούν συνθήκες που ευνοούν την εμφάνιση διατροφικών διαταραχών.

Συχνές Ερωτήσεις για τη Διατροφή για Απώλεια Βάρους

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις όπου το αυξημένο σωματικό βάρος συνοδεύεται από σχετιζόμενα νοσήματα, η ανάγκη για ρύθμιση αυτού είναι επιτακτική. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις η διατροφή για απώλεια βάρους είναι εξίσου απαραίτητη με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή προηγείται της χορήγησης φαρμάκων. Σε περιπτώσεις παχυσαρκίας όπου βιοχημικοί και λοιποί δείκτες έχουν διαταραχθεί, η απώλεια βάρους είναι πολύ σημαντική. Έτσι, σε πρώτη φάση θα βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας. Στη συνέχεια, θα επιτευχθεί ένα φυσιολογικό βάρος συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

«Ποιο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να πετύχω τον τελικό στόχο βάρους που έχω θέσει;» – θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Πρόκειται για ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε σχεδόν σε κάθε συνεδρία! Η απώλεια βάρους – και ιδιαίτερα αν πρόκειται για αρκετά κιλά – σίγουρα απαιτεί χρόνο και υπομονή. Ωστόσο, επειδή τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά, μικρές αλλαγές στη σύσταση του σώματος αλλά και στην εμφάνισή μας, μπορούμε να δούμε συνήθως από τις πρώτες 15-30 ημέρες από την έναρξη του προγράμματος.

Η κινητοποίηση του λίπους και ο ρυθμός απώλειας βάρους διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες: γενετικούς, ορμονικούς, φυσιολογικούς, ψυχολογικούς κ.α. Μαζί μπορούμε να κάνουμε έναν υπολογισμό του εκτιμώμενου ρυθμού απώλειας βάρους, ανάλογα με τα δικά σας σωματομετρικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η πορεία του βάρους σας μπορεί να διαφοροποιείται σημαντικά στην πράξη, καθώς η ανταπόκριση κάθε οργανισμού είναι διαφορετική και ευμετάβλητη.

Να θυμάσαι ότι η επίτευξη του τελικού στόχου βάρους είναι μια διαδικασία που θα σου μάθει πολλά για το σώμα σου και τη θρέψη του! Είναι μια πορεία που θα έχει «σκαμπανεβάσματα» μιας και το σώμα μας λειτουργεί με τρόπο πολύπλοκο και μοναδικό! Το σημαντικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας θα μάθεις να τρέφεσαι σωστά. Θα μπορείς να «υπολογίζεις» χωρίς τη βοήθεια της ζυγαριάς τι χρειάζεται το δικό σου σώμα για να λειτουργήσει και να είναι υγιές!

Στο κέντρο διατροφής nutrIDeal φροντίζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και επιστημονικού κύρους, χωρίς αυτό να σας επιβαρύνει οικονομικά. Δεδομένου ότι η συνεργασία μας μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη, στόχος μας είναι να μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κόστος των συνεδριών σε βάθος χρόνου. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των συνεδριών και τις αντίστοιχες παροχές.