Συνεδρία με Διαιτολόγο-Διατροφολόγο

Τι περιλαμβάνει;

Τι περιλαμβάνει μια συνεδρία με έναν Διαιτολόγο-Διατροφολόγο;

home-img2

Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συνεργασία με έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο είναι μια διαδικασία δυναμική και εξατομικευμένη, που εξαρτάται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, τις ατομικές του ανάγκες και τους στόχους του. Σε γενικές γραμμές, η διατροφική παρακολούθηση ξεκινά πάντα με μια εκτενή πρώτη συνεδρία. Γίνεται λήψη του ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού και αξιολογούνται ταυτόχρονα αρκετές παράμετροι ώστε να καταλήξει ο διαιτολόγος στο κατάλληλο πλάνο διατροφής. Συγκεκριμένα, στο nutrideal ακολουθούνται τα εξής βήματα:

  • Λήψη ιατρικού & διατροφικού ιστορικού
  • Αξιολόγηση ιατρικών εξετάσεων
  • Αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης
  • Εκτενής συζήτηση σχετικά με τους στόχους, τις διατροφικές προτιμήσεις, την καθημερινότητα του εκάστοτε πελάτη κ.α.
  • Μέτρηση ύψους με αναστημόμετρο Seca 206
  • Λιπομέτρηση με τον πολυσυχνοτικό αναλυτή σύστασης σώματος Inbody 270

Όλα τα παραπάνω βήματα είναι βασικά και απαραίτητα προκειμένου να καταλήξει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος στο κατάλληλο για εσάς πλάνο διατροφής.

Στο nutrideal παρέχουμε πλάνα διατροφής 15 ημερών έπειτα από κάθε συνεδρία, τα οποία εξατομικεύουμε πλήρως με βάση το ιστορικό, την καθημερινότητα και τους στόχους κάθε διαιτώμενου. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω εξατομίκευση της διατροφής σας μέσω εξειδικευμένων διατροφογενετικών τεστ.

Τα τεστ διατροφογενετικής είναι μη επεμβατικοί, γονιδιακοί έλεγχοι που μας δίνουν τη δυνατότητα να προλάβουμε διατροφικές ελλείψεις και ασθένειες σχετικές με τη διατροφή, να διαχειριστούμε διατροφικές δυσανεξίες/ευαισθησίες και δυσάρεστα συμπτώματα που οφείλονται σε αυτές, να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το δικό μας σώμα μεταβολίζει την τροφή κ.α.

Όλες αυτές οι πληροφορίες βοηθούν τον διαιτολόγο- διατροφολόγο να συντάξει ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πλάνο διατροφής, ώστε όχι μόνο να επιτευχθούν οι ατομικοί στόχοι βάρους αλλά και να διασφαλιστεί η βέλτιστη υγεία.

diet concept with female scientist healthy food 1