Διατροφή για Παιδιά - Βρεφική Διατροφή

Τι περιλαμβάνει;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΒΡΕΦΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

home-img2

Η βρεφική και παιδική διατροφή, συμπεριλαμβανομένου και του απογαλακτισμού που σηματοδοτεί τη μετάβαση του βρέφους από την αποκλειστική σίτιση με μητρικό γάλα ή γάλα φόρμουλας στη συμπληρωματική κατανάλωση στερεών τροφών, αποτελεί έναν ιδιαίτερο κλάδο της επιστήμης της Διατροφής. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, θεωρείται ως αποκλειστική αρμοδιότητα του παιδιάτρου ο οποίος παρακολουθώντας την ανάπτυξη του βρέφους, δίνει και διατροφικές οδηγίες/συμβουλές στους νέους γονείς. Ωστόσο, ο Διατροφολόγος που είναι εκπαιδευμένος και καταρτισμένος σε θέματα διατροφής τα οποία αφορούν σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια του ανθρώπου, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Σε συνεργασία με τον παιδίατρο και παρέχοντας σαφή και εξατομικευμένη καθοδήγηση, μπορεί να αξιολογήσει τη διατροφική κατάσταση του βρέφους, να ενημερώσει τους γονείς για θέματα σχετικά με τον απογαλακτισμό και την ομαλή μετάβαση στις στερεές τροφές, καθώς επίσης και να προτείνει ιδέες για γεύματα κατάλληλα για κάθε αναπτυξιακό στάδιο και τις διατροφικές του απαιτήσεις.

Εάν είστε νέοι γονείς και έχετε απορίες σχετικά με τον ομαλό απογαλακτισμό του μωρού σας και την επάρκεια της διατροφής του βρέφους ή/και του παιδιού σας σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς. Αξιολογώντας τη διατροφική κατάσταση του μωρού ή/και του παιδιού σας και λαμβάνοντας υπόψη το εκάστοτε αναπτυξιακό στάδιο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εισάγετε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο, και να σας προτείνουμε γεύματα και εύκολους τρόπους να τα παρασκευάσετε ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη θρεπτικότητά τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφική εκπαίδευση των γονέων και μετέπειτα των ίδιων των παιδιών, που μετά την ολοκλήρωση του απογαλακτισμού είναι σε θέση να κατευθύνουν από μόνα τους τη σίτισή τους. Στο κέντρο μας, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην έγκαιρη διατροφική εκπαίδευση γονέων και παιδιών, ώστε να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ανάπτυξη και υγεία.

διατροφή για παιδιά