Σύμβουλος Διατροφής

Υπηρεσίες

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

home-img2

Η Διατροφική Συμβουλευτική είναι μία διαδικασία που συνδέεται άρρηκτα με οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς και γενικότερα του τρόπου ζωής του ατόμου. Είναι μία συνεχής διαδικασία που ξεκινά από την πρώτη συνεδρία και συνεχίζεται ακόμη και μετά την επίτευξη του εκάστοτε επιθυμητού στόχου. Στοχεύει στη σταδιακή αλλά και ριζική τροποποίηση της συμπεριφοράς του ατόμου ώστε να υιοθετήσει συγκεκριμένες συνήθειες που θα οδηγήσουν στη μακροπρόθεσμη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αλλά και σε μια υγιή σχέση με το φαγητό.

monika-grabkowska-pege1BFGPPc-unsplash

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενώ το άτομο έχει φυσιολογικό σωματικό βάρος, οι διατροφικές του συνήθειες αλλά και η καθημερινότητά του δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Έτσι, το άτομο «εγκλωβίζεται» στο φαύλο κύκλο των «λανθασμένων» αυτών συνηθειών, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξουν.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό, ότι ο ρόλος του Διατροφολόγου – Διαιτολόγου δεν περιορίζεται μόνο στη διαχείριση του σωματικού βάρους και τη σύνταξη διαιτολογίων, όπως πολύ συχνά πιστεύεται. Εμπεριέχει την πολύ σημαντική έννοια του Συμβούλου, ο ρόλος του οποίου είναι να καθοδηγήσει και να βοηθήσει το άτομο να κάνει μόνιμες αλλαγές στη διατροφική του συμπεριφορά, καθώς επίσης και να αγαπήσει τον εαυτό του και το σώμα του. Ο ρόλος αυτός δεν περιορίζεται μόνο σε άτομα που επιθυμούν να μειώσουν (ή να αυξήσουν) το σωματικό τους βάρος ή να ρυθμίσουν ένα πρόβλημα υγείας (π.χ. διαβήτη, υπέρταση κ.λ.π.), αλλά επεκτείνεται και σε άτομα και οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής (σωστή διατροφή, διατροφική εκπαίδευση παιδιών, αύξηση φυσικής δραστηριότητας κ.α.).

Στο κέντρο διατροφής nutrIDeal, δεν στοχεύουμε μεμονωμένα στην εφαρμογή των εκάστοτε διαιτολογίων, αλλά σε μια ολιστική προσέγγιση του κάθε ατόμου, που περιλαμβάνει τόσο την υγεία και την εικόνα, όσο και την ψυχολογία και τη συμπεριφορά. Ακόμη, λοιπόν, και αν το βάρος σας δεν χρήζει τροποποίησης, εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τη διατροφική σας συμπεριφορά και να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς! Θα σας καταπλήξει το πόσο εύκολο τελικά μπορεί να γίνει με την κατάλληλη καθοδήγηση!