Διατροφή για Εφήβους

Τι περιλαμβάνει;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

home-img2

Η περίοδος της εφηβείας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες, μείζονος σημασίας μεταβολές, που αφορούν τόσο στη φυσιολογία του σώματος όσο και στην ψυχική ανάπτυξη του ατόμου. Ως εκ τούτου, αποτελεί ορόσημο για τη συνολική ανάπτυξη του ατόμου, τη σχέση που θα αναπτύξει με την τροφή ως ενήλικας αλλά και την αντίληψη της εικόνας του σώματός του. Συχνά, η περίοδος της εφηβείας μπορεί να πυροδοτήσει την έναρξη κάποιας διατροφικής διαταραχής (π.χ. νευρική ανορεξία, βουλιμία κ.α.), η οποία αν δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά είναι πιθανόν να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

διατροφή εφήβων

Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της εφηβικής περιόδου, αλλά και των αυξημένων ενεργειακών απαιτήσεων της ηλικιακής αυτής ομάδας, οι διατροφικές παρεμβάσεις σε εφήβους χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Στο κέντρο μας, αναλαμβάνουμε τη διατροφική υποστήριξη και παρακολούθηση εφήβων σχεδιάζοντας προγράμματα που χαρακτηρίζονται από εξατομίκευση, επάρκεια θρεπτικών συστατικών και ενέργειας για την κρίσιμη αυτή περίοδο ανάπτυξης και ευελιξία ως προς την εφαρμογή τους. Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, τα προγράμματα συντάσσονται έπειτα από λήψη αναλυτικού ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού και διεξαγωγή των απαιτούμενων μετρήσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η πλήρης εξατομίκευση.

Ταυτόχρονα, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ψυχολογία και τη διατροφική εκπαίδευση των εφήβων, ώστε να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με το φαγητό και το σώμα τους. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ρύθμιση του βάρους που ενδεχομένως να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά και η σωστή και μακροπρόθεσμη υγιής διατροφική συμπεριφορά στη μετέπειτα ζωή του εφήβου.